Hoppa över navigation.


Beställare


Support

Språklabbet

Tid:
Aktivitet:
Status:
Person:

Beskrivning

HUMlab och Humanistiska fakulteten driver ett modernt, digitalt språklaboratorium med 30 studentplatser. Även om mer traditionell språklabbsundervisning kan bedrivas här (fastän digitalt) är tanken att programvara för visualisering av ljud, stora textdatabaser och möjlighet att arbeta med webbsidor, streamad media och annat skall skapa en nationellt framstående miljö för språkstudier.

Labbet är utrustat med 30 studentdatorer och en lärardator, vilka är sammankopplade i ett 100/MBPS lokalt nätverk. Detta möjliggör snabb kommunikation mellan datorer och annan nätverksansluten hårdvara. Den kanske viktigaste funktionen i språklabbet är sammankopplingen av studentdatorerna och lärardatorn. Datorernas ljudutgångar, kontrollingångar och skärmar är seriekopplade, vilket vid behov ger läraren full kontroll över studentdatorerna, som då kan styras, eller övervakas direkt från lärardatorn.

Systemet ger också läraren möjlighet att sända ut sin egen skärmbild till en eller samtliga studentdatorer för exempelvis demonstration av programvara.

Labbet är även utrustat med en takmonterad dataprojektor, kassettbandspelare, video, kvalitativ ljudanläggning och har en snabb internetkoppling.