Hoppa över navigation.

Gör ditt eget dataspel

Tid: 13 september 2010 kl. 14:21
Aktivitet: Nyhet
Status: Normal
Person:

Beskrivning

- en workshopserie i indiespelutveckling med

Annika Olofsdotter Bergström, SuperMarit

&

Nicklas Nygren, Nifflas' Games

Datum: 28-29 september samt 5, 7, 14 oktober 2010

Plats: HUMlab, Umeå universitet


Är du kvinna/tjej och intresserad av dataspel? Eller kille/ man och tycker det är viktigt att verka för en mer jämställd dataspelsvärld? Kanske har du spelat en del förut eller är nyfiken på dataspel som kulturform rent allmänt? Har du någon gång funderat på hur man gör ett dataspel och vill prova? Här är en workshopserie för dig!

Den ger dig förståelse för och färdighet i att utveckla dataspelskoncept, grundläggande kunskaper i programmet Multimedia Fusion samt grymt mycket pepp att skapa och uttrycka dig genom dataspel.

Workshopledare: Annika Olofsdotter Bergström grundade projektet SuperMarit. För närvarande arbetar hon med att ge workshops i speldesign och sitter även i Nordic Games kommitté.

Nicklas Nygren är en av Sveriges mest kända indiespelutvecklare och driver Nifflas' Games. Han har blivit känd i spelkretsar för skapelser som Knytt, Saira och nyligt utgivna FiNk.

Detta är ett samarbete mellan HUMlab, Mz Baltazars Laboratory och DINo-projektet. MzB har även ekonomiskt stöd från Umeå kommun.

Sista anmälningsdatum: den 20 september på adress info@mzbaltazarslaboratory.org

Kostnad: Gratis deltagande! Dock kommer den som anmält sig till kursen och inte avbokar i tid, dvs senast den 27 september, att faktureras 200 kronor.

Kursen är främst för kvinnor/tjejer, men män/killar är också välkomna att söka.

Då vi bara kan erbjuda trettio platser så är det först till kvarn som gäller!

Facebookgrupp: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=143875745632934&ref=tsBeställare


Support

BilagaStorlek
affisch spelkurs.pdf1.26 MB